Welkom bij Keramiekatelier

Kelders 5 in Leeuwarden.
Voor meer informatie wijs op:
Foto 1. Keramiekatelier
foto 2. Werken in opdracht
Foto 3. Objecten
Foto 4. Mata Hari
Foto 5. Workshops in het Atelier
Foto 6. Vachten, kussens en wol
Foto 7. Exposities
Foto 8. Verhalen uit de Mienskip
Foto 9. Vertelling

1. Keramiekatelier

gevestigd Kelders 5 is sinds 1988 gevestigd in een 400 jaar oud grachtenpand in het centrum van Leeuwarden. Wij zijn Jan Koopmans en Matzen Osinga.
Op de begane grond is de winkel. De ovens staan in de kelder. De workshopruimte is op de 1e verdieping.

2. Werken in opdracht

In samenspraak kan een opdracht door ons gemaakt worden. Als voorbeeld hebben we eind 2016 voor het Ministerie van Justitie 23 prinsjes en prinsesjes gemaakt.

3. Objecten

Het maken en glazuren van (grote) keramische objecten blijft een uitdaging. U vindt ons keramisch werk in elke prijsklasse in ons Keramiekatelier maar ook in de Theetuin met Keramiek.

4. Mata Hari

5. Workshops

We bieden rond het thema Mens en Dier een aantal workshops aan. U vindt deze op de hoofdpagina onder Workshops. Ons aanbod staat ook op www.kunstkade.nl Bij zoeken "matzen" invullen.

6. Wol, kussens en vachten

We verkopen zelf gesponnen wol. Grijs, wit, bruin en geverfde wol, gevilte kussens met afbeelding in kleur of grijstinten en gevilte vachten van het Schoonebeker schaap afkomstig uit de Groene Ster. Ze zijn wit, grijs, zwart of gemeleerd.

7. Exposities

Elke zomer van mei t/m september exposeren we ons werk in de Theetuin met Keramiek. Zie ook op de hoofdpagina onder Keramiektuin.

8. Verhalen uit de Mienskip

Expositie met als Thema Verhalen uit de Mienskip verbeeldt op 12 schilderijen en kop en schotels. Naar aanleiding van 12 verhalen uit de Mienskip van de afgelopen 10 jaar. Te bekijken van 7 juni tm 12 oktober gedurende openingstijden op de Kelders 5. Met de gratis expositie vieren we dat we 30 jaar op de Kelders werken.

9. Vertelling

De expositie beschreven bij foto 8 wordt op vrijdagavond 12 oktober vanaf 19 uur afgesloten met het vertellen van de bijbehorende verhalen op Kelders 5. Opgave via info@matzen.nl
Entree is gratis.Ontvangst met koffie, thee en wat lekkers.