Welkom bij Keramiekatelier

Kelders 5 in Leeuwarden.
Voor meer informatie wijs op:
Foto 1. Keramiekatelier
foto 2. Terug naar de basis
Foto 3. Eigen werk
Foto 4. Opdrachten
Foto 5. Cursus
Foto 6. Tweede kans keramiek
Foto 7. Vachten / kussens
foto 8: Schilderijen
Foto 9. Mata Hari

1. Keramiekatelier

Gevestigd Kelders 5 is sinds 1988 gevestigd in een 445 jaar oud grachtenpand in het centrum van Leeuwarden. Wij zijn Jan Koopmans en Matzen Osinga. Op de begane grond is de winkel. De ovens staan in de kelder.

2. Terug naar de basis

Gestart in 1987 hebben we steeds meer activiteiten ontwikkeld zoals workshops en een Keramiektuin. Vanaf 2019 zijn we daarmee gestopt en richten ons weer volledig op het maken van Keramiek.

Eigen werk

Het maken en glazuren van (grote) keramische objecten en gebruiksgoed blijft een uitdaging. We hebben keramisch werk in elke prijsklasse.

4. Opdrachten

In overleg maken we opdrachten. Het werk moet wel aansluiten bij wat wij maken. Herstellen of namaken van ander werk doen we niet.

5. draai cursus

19 september om 7 uur start voor 2 personen een draaicursus van 5 lessen. Kosten 95 euro all in. Deze cursus zit al vol.

6. Vachten en kussens

We verkopen zelf gesponnen wol. Grijs, wit, bruin en geverfde wol, gevilte kussens met afbeelding in kleur of grijstinten en gevilte vachten van het Schoonebeker schaap afkomstig uit de Groene Ster. Ze zijn wit, grijs, zwart of gemeleerd.

7. Keramiektuin

Keramiektuin is gesloten.

8. Leeuwarden CH

Leeuwarden CH is afgesloten.

9. Mata Hari

In 2017 is het honderd jaar geleden dat Mata Hari, geboren op de Kelders in Leeuwarden, werd gefusilleerd. Geinspireerd door haar als Oosterse danseres hebben we enkele beelden en objecten gemaakt. Op de foto een keramisch object met haar als onderwerp.