Welkom bij Keramiekatelier

Kelders 5 in Leeuwarden.
Voor meer informatie wijs op:
Foto 1. Keramiekatelier
foto 2. Werken in opdracht
Foto 3. Objecten
Foto 4. Mata Hari
Foto 5. Workshops in het Atelier
Foto 6. Vachten, kussens en wol
Foto 7. Exposities
Foto 8. Verhalen uit de Mienskip
Foto 9. Vertelling

1. Keramiekatelier

Gevestigd Kelders 5 is sinds 1988 gevestigd in een 400 jaar oud grachtenpand in het centrum van Leeuwarden. Wij zijn Jan Koopmans en Matzen Osinga. Op de begane grond is de winkel. De ovens staan in de kelder.

2. Werken in opdracht

In samenspraak kan een opdracht door ons gemaakt worden. Als voorbeeld hebben we eind 2016 voor het Ministerie van Justitie 23 prinsjes en prinsesjes gemaakt.

3. Objecten

Het maken en glazuren van (grote) keramische objecten blijft een uitdaging. U vindt ons keramisch werk in elke prijsklasse in ons Keramiekatelier.

4. Mata Hari

In 2017 is het honderd jaar geleden dat Mata Hari, geboren op de Kelders in Leeuwarden, werd gefusilleerd. Geinspireerd door haar als Oosterse danseres hebben we enkele beelden en objecten gemaakt. Op de foto een keramisch object met haar als onderwerp.

5. draai workshop

In september start weer voor 2 personen een draaicursus van 5 lessen. Kosten 95 euro all in.

6. Wol, kussens en vachten

We verkopen zelf gesponnen wol. Grijs, wit, bruin en geverfde wol, gevilte kussens met afbeelding in kleur of grijstinten en gevilte vachten van het Schoonebeker schaap afkomstig uit de Groene Ster. Ze zijn wit, grijs, zwart of gemeleerd.

7. Keramiektuin

Keramiektuin is gesloten.

8. Leeuwarden CH

Leeuwarden CH is afgesloten.

9. Vertelling

Is geweest.