Welkom bij Keramiekatelier

Kelders 5 in Leeuwarden.
Voor meer informatie wijs op:
Foto 1. Keramiekatelier
foto 2. Terug naar de basis
Foto 3. Eigen werk
Foto 4. Opdrachten
Foto 5. Cursus draaien
Foto 6. Tweede kans keramiek
Foto 7. Vachten en kussens
foto 8: Schilderijen
Foto 9. Mata Hari

1. Keramiekatelier

Het atelier is sinds 1988 gevestigd in een oud grachtenpand in het centrum van Leeuwarden. Wij zijn Jan Koopmans en Matzen Osinga. Op de begane grond is de winkel. De ovens staan in de kelder.

2. Terug naar de basis

Gestart in 1980 hebben we steeds meer activiteiten ontwikkeld zoals workshops en een Keramiektuin. Begin 2019 zijn we daarmee gestopt en richten ons weer volledig op het maken van eigen werk.

Eigen werk

Het maken van (grote) keramische objecten en gebruiksgoed blijft een uitdaging. We hebben keramisch werk in elke prijsklasse.

4. Opdrachten

In overleg maken we opdrachten. Het werk moet wel aansluiten bij wat wij maken. Herstellen of namaken van ander werk doen we niet.

5. Draai cursus

19 september om 19.30 uur start voor 2 personen een draaicursus van 5 lessen. Kosten 95 euro all in. Deze cursus zit vol.

6. Vachten en kussens

Soms vinden we gaaf keraramiek. we beschilderen het en dan gaat het opnieuw de oven in. Klaar voor een tweede leven met een eigen touch.

7. Vachten en kussens

We verkopen zelf gesponnen wol in natuurtinten. Ook gevilte kussens met afbeelding. Daarnaast gevilte vachten van het Schoonebeker schaap.

8. Schilderijen

Al jaren maken we schilderijen. Altijd met als thema Mens / dier. In 2018 een project met 12 schilderijen / 12 beschilderde kop en schotels en 12 bijbehorende verhalen. De verhalen zijn verteld op de vertelavond opening Leeuwarden Culturele Hoofdsted 2018.

9. Mata Hari

In 2017 is het honderd jaar geleden dat Mata Hari, geboren op de Kelders in Leeuwarden, werd gefusilleerd. Geinspireerd door haar als Oosterse danseres hebben we een beeld van haar gemaakt.